1. 12. 2020.

Чилеански председник Себастијан Пињера кажњен је с 3.500 долара након што је с пролазницом позирао за селфи на плажи без ношења маске, као што се захтева током пандемије коронавируса, пренеле су здравствене власти.

У Чилеу је на снази строго правило ношења маски на свим јавним површинама, док су кршења правила кажњива санкцијама које укључују новчане и затворске казне, пренос Ројтерс.

Пињера се извинио и онда се убрзо пријавио након што се почетком децембра селфи појавио на друштвеним мрежама.

Председник је објаснио да је шетао плажом близу свога дома у елитном чилеанском приморском граду, када га је пролазница препознала и упитала може ли да се слика с њим. Селфи показује да председник и жена на сунчан дан стоје врло близу једно другог, док ниједно не носи маску.

Пињера, склон гафовима, претходно је фотографисан на “пица партију” исте вечери кад су прошле године у Сантјагу избили протести због неједнакости. Касније је виђен како позира на тргу који је био окупљалиште демонстраната, након што су демонстранти због пандемије били приморани да остану код куће.

Вирус је на врхунцу био током зиме на јужној хемисфери, док је у новембру дошло до пада броја заражених. Случајеви су поново у порасту због чега је дошло до нових рестрикција и карантина.

Чиле је пријавио 581.135 случајева вируса од почетка пандемије у марту, док је од заразе досад умрло 16.051 људи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here