Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се очекује да ће данас бити забележен рекордан број заражених коронавирусом, највећи од почетка пандемије.

“На жалост, подаци до јутрос у осам сати су били такви, катастрофални, да очекујемо да ћемо данас оборити неславни рекорд”, рекла је премијерка гостујући на ТВ Прва.

На питање зашто нису уведене нове епидемијске мере, Брнабићева је одговорила да Србија има добре епидемијске мере, ношење маски у затвореном, одржавање социјалне дистанце и ковид пропуснице после 20 сати, а да је потребно само да их се људи придржавају.

“Сем тога, имамо све вакцине и све лекове. Имамо свега, чак и помажемо земљама у региону, чак и неким земљама у ЕУ, Азији и Африци. Потребно је само да се људи придржавају већ прописаних епидемиолошких мера”, поручила је Брнабићева.

Она је напоменула да ће данас бити одржана седница Министарства просвете и Кризног штаба, на којој ће вероватно бити донета одлука да се школска година настави по планираном темпу и то да се одржава непосредна настава за децу у основним школама, док ће настава за средњошколце вероватно бити онлајн.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here