Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас у Бањалуци, где јој је уручен Орден Републике Српске на ленти, да је ово одликовање потврда одговорне политике Владе и председника Србије и стални подсетник на обавезе и дужности које носи братски однос Бањалуке и Београда.

Брнабић је на свечаности у Палати Републике, где су поводом Дана Републике Српске уручена одликовања и другим заслужним појединцима и институцијама, истакла да однос Србије и Републике Српске превазилази формалне оквире уобичајене билатералне сарадње и да у њему постоји, у сваком смислу, нешто много веће и значајније од дипломатског и административног.

Реч је, како је нагласила, о конкретној и стварној бризи Србије за опстанак и напредак Републике Српске.

Премијерка је позвала да се, не заборављајући прошлост да се не би поновила, окренемо будућности – сарадњи, миру и стабилности, бризи за генерације које долазе и обавези да се за њих направи другачији регион и боља будућност.

Према њеним речима, однос Србије и Републике Српске заснован је на међусобној бризи и подршци, и то не само на речима, већ на конкретним пројектима.

Ово одликовање је подстицај за још озбиљнији и вреднији рад у корист нашег народа и свих грађана других националности, закључила је председница Владе Србије.

На основу одлуке председника Републике Српске, одликовања је примило 16 појединаца, институција, организација и удружења, а овом свечаном чину присуствовали су и председавајући Председништву БиХ Милорад Додик, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, као и бројни министри у владама Републике Српске и Србије.

Након свечаности у Палати Републике, Брнабић је на Тргу Крајине присуствовала свечаном дефилеу поводом обележавања Дана Рeпублике Српске.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here