Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Председник и потпредседница Адвокатске коморе Србије Виктор Гостиљац и Јасмина Милутиновић разговарали су са председницом Врховног касационог суда Јасмином Васовић о најновијим ставовима тог суда поводом трошкова обраде банкарских кредита и наплате премије осигурања.

Представници Адвокатске коморе Србије изнели су противљење адвокатуре овим правним ставовима Грађанског одељења Врховног касационог суда од 16. септембра и истовремено су изнели аргументацију о неприхватљивости таквих правних ставова, саопштено је из АКС.

Састанак ће бити настављен сутра, а након тога комора ће обавестити своје чланове о исходу разговора.

Адвокатска комора Србије позвала је адвокате да пруже подршку органима АКС и да се  обавештавају о њеним ставовима преко сајта.

Јуче су испред Врховног касационог суда протестовали адвокати и грађани незадовољни правним ставом тог суда којим се сматра да је дозвољено да банке наплаћују трошкове обраде кредита и наплате премије осигурања. Они су предали своје захтеве.

Врховни касациони суд је саопштио да је у јавности погрешно интерпретирана допуна става седнице Грађанског одељења тог суда у вези са трошковима обраде кредита, истичући да он није измењен у односу на став из 2018. године.

Тај став је допуњен објашњењем о домету његове примене и резултат је несагласности судова у њиховим одлукама и образложењима као и потребе уједначавања судске праксе, наводи се у саопштењу Опште седнице ВKС, коју чине све судије тог суда.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here