Mesto za reklamu

01.02.2022.

Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић разговарали су данас са специјалним представницима ЕУ и САД, Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром о проблемима Срба на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине.

Делагација Српске листе је у разгвору са Лајчаком и Ескобаром, који бораве у Приштини, указала на обавезе Приштине из Бриселског дијалога, посебно када је у питању формирање Заједнице српских општина, саопштено је из Српске листе.

Ракић је истакао да је Бриселски споразум јасан и да се српски народ противи намерама Приштине да умање своје обавезе по питању надлежности Заједнице српских општина, али и осталих обавеза из постигнутих споразума, попут питања у области правосуђа, енергетике, диплома и реализације посете званичника Србима на овим просторима.

На састанку српски политички представници затражили су да се најхитније појача безбедност Срба, њихове имовине, али и имовине Српске православне цркве.

Уједно је затражено од међународне заједнице да се предузму напори и спрече једнострани потези Приштине којима се угрожава безбедност, мир и суживот на овим просторима.

Ескобар и Лајчак сутра долазе  у Београд.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here