Mesto za reklamu
  1. 2019.

Представници Европског парламента предвођени известиоцем за Србију Дејвидом Мекалистером, а у чијој делегацији су били и европски парламентарци Игор Шолтс из Словеније и Елмар Брок из Немачке, састали су се данас са делегацијом Српске листе, председником Гораном Ракићем и потпредседницима Игором Симићем и Далибором Јевтићем.

На састанку, представници Српске листе су европским парламентарцима указали на проблеме са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији али и јасним ставом  да је учешће у институцијама обесмишљено једностраним потезима Приштине, те да је то разлог због кога су на састанку са председником Вучићем предложили напуштање косовских институција.

На састанку представници Српске листе и европски парламентарци су се сложили да је потребно хитно укидање такси на робу из централне Србије и наставак дијалога Београда и Приштине и постизање компромисног решења, како би се коначно успоставио мир на Балкану.

Истовремено је посебно наглашено да се у наредним периоду мора очувати мир и безбедност за све грађане на Косову и Метохији.

„Српска стварност“ / Саопштење /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here