Mesto za reklamu

Филмска, позоришна и телевизијска глумица Милена Дравић преминула је  у 79. години у Београду.

  1. 10. 2018.

Ова највољенија српска и југословенска глумица укњижила је значајне улоге и на телевизији и нешто мање у позпришту, али је најпрепознатљивија била управо као филмска глумица.

Глумила је у више од сто филмских остварења. Популарност јој је донела сарадња са Љубишом Самарџићем.

На филму је дебитовала 1959. године у остварењу “Врата остају отворена” Франитишека Чапа.  Широку популарност и прву “Златну арену” у Пули добила је 1962. године за улогу у филму “Прекобројна” Бранка Бауера.

Велике улоге остварила је и у филмовима “Козара”, “Сутјеска”, “Битка на Неретви”, “Љубавни живот Будимира Трајковића”, “Рад на одређено време”, “Мој тата на одређено време”, “Секула се опет жени”, “Није лако са мушкарцима” и “Зона Замфирова”.

Позната је још и као учитељица из култне серије “Приче из Непричаве”, Вера из “Полицајца са Петловог брда”, затим као Вукосава Петровић и Споменка из ТВ-комедија “Позориште у кући” и “Луд, збуњен, нормалан”.

Играла је и са славним светским глумцима, између осталих и са Ричардом Бартоном.

 

 

 

Рођена је 5. октобра 1940. у Београду, на Дорћолу, преко пута цркве Светог Александра Невског. Похађала је основну школу “Јанко Веселиновић” у Душановој улици, а потом уписала Прву београдску гимназију.

Са својим трећим супругом и колегом Драганом Николићем је од 1972. до 1974. водила популарни шоу програм “Образ уз образ”.

“Српска стварност”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here