Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Тужна вест одјекнула је фудбалском Европом. Napustio nas je jедан од најбољих српских тренера свих времена кога је уважавала Европа. Био је тренер Сарагосе, Овиједа, Реала, Атлетика и Барселоне и селектор Србије.

Радомир Антић, несумњиво најуспјешнији српски тренер у новијој историји, преминуо је данас у Мадриду у 71. години, послије дуге и тешке болести.

Антић је легенда Атлетико Мадрида, а у историју шпанског фудбала је ушао као једини тренер који је водио “колчонеросе”, Барселону и Реал Мадрид.

Био је освајач култне дупле круне са Атлетиком, који је и објавио ову вест.

“Породица нашег клуба жали због смрти једног од наших легендарних тренера, Радомира Антића. Заувек ћеш бити у нашим срцима. Почивај у миру”, саопштио је мадридски клуб.

Као фудбалер каријеру је започео у свом граду Ужицу, обукао је дрес Слободе 1967. Годину дана касније преселио се у Београд да би обукао дрес Партизана, клуба који му је остао у срцу до посљедњег дана. Каријеру је градио и у иностранству, прво у Фенербахчеру, па у Сарагоси, да би је 1984. завршио у Лутону.

Тренирао је Сарагосу, Реал Мадрид, Овиједо, Атлетико Мадрид са којим је освојио дуплу круну у сезони 1995-1996, Барселону, Селту, Шандонг Луненг и Хебеј, а од 2008. до 2010. године био је селектор Србије са којом је ишао на Светско првенство у Јужној Африци 2010. године.

“Више немамо речи које могу описати наш бол… Само бројимо и надамо се да ће стати… После дуге и тешке болести изгубили смо нашег Радомира Антића! Нека ти је вечна слава! Твој ФК Партизан”, навели су црно-бијели.

Као играч Антић је 1976. са Партизаном освојио титулу првака Југославије. Са црно-белима је као тренер два пута узастопно освајао првенство Југославије (1986. и 1987).

Последња три месеца живота Антић је провео у болници и последњу утакмицу није успео да добије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here