Mesto za reklamu
  1. 02. 022019.

Након успеха на Берлинском филмском фестивалу, на програму 47. Феста српска премијера филма „Шавови“, редитеља Мирослава Терзића.

Искуство из Берлина доказало је екипи филма Шавови да уметнички обрађена универзална прича неподељено дотиче публику, чланове жирија и филмску критику.

Нарочито, када је реч о болној теми која је заташкавана у Србији, као и многим другим земљама. Бебе су проглашаване мртворођеним, а заправо су крадене из породилишта, због чега нико није одговарао, док су родитељи препуштани вишедеценијској борби да се сачува достојанство и открије истина.

„Не смемо да дозволимо да се то и даље дешава. Чини ми се да ће ова прича ставити неко мало светло, ставиће то у жижу интересовања јавности. Ако нека седа глава и нека паметна глава погледа овај филм и каже – па добро људи, хајде ово да решимо, ово нема смисла, онда смо ми баш успели“, закључује редитељ филма Мирослав Терзић.

На основу истините исповести кројачице Дринке из Београда, која је 20 година трагала за својим сином, у главној улози је Снежана Богдановић, а у њеног супруга тумачи Марко Баћовић.

„Захвална сам Дринки, која је отворила своје срце, свој живот преда мном и дала ми да га ја одиграм на филму“, каже глумица Снежана Богдановић.

„Колико тај злочин оставља последице и колико уништава емотивно ткиво једне породице и доводи у искушење свакога дана, јер муж покушава да одбрани жену, а она не може да сачува себе од најљудскијег порива да сазна истину“, каже глумац Марко Баћовић.

Филм Шавови је у конкуренцији за награду Београдски победник, а након Феста, од 14. марта биће на редовном биоскопском репертоару.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here