Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу – посланицима Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и бившим посланицима Кнутом Флекенштајном и Едуардом Куканом о недавно одржаном референдуму о уставним променама и саслушала њихове сугестије у вези са изборима који се у Србији одржавају почетком априла.

Њихова заједничка оцена је да су априлски избори веома важни за даљи развој демократије у Србији и да је у том смислу значајно да се примени договорено, али и да су спремни да, уколико и даље има простора и потребе за њиховом помоћи, то и учине с обзиром на то да њихове експертизе стоје на располагању Влади Србије.

Унапређење предизборне атмосфере је једнако важно, уз настојање да се благовремено дође до конкретних резултата, сматрају они.

На састанку је, поред осталог, било речи о начину престављања странака током предизборне кампање у програмима јавног сервиса и о обуци посматрача који ће бити на бирачким местима.

Брнабић је закључила да је независност правосуђа један од стубова демократије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here