Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Црногорски премиијер Душко Марковић изјавио је данас, поводом 20. годишњице интервенције НАТО-а, да Црна Гора, као независна држава, део велике евроатлантске породице и будућа чланица Европске уније, о својој будућности одлучује сама, али да се с пијететом сећа недужних жртава интервенције из времена када није имала контролу над дешавањима која су је окруживала.

“Навршава се двадесет година од интервенције Северноатлантског савеза у Савезној Републици Југославији. Тада је на северу Црне Горе, у Мурину, трагично страдало шест недужних цивила, меду њима и троје деце. Држава Црна Гора никада неће заборавити недужне жртве. Интервенцију

Северноатлантског савеза 1999. године, Црна Гора није желела нити је до ње довела. Црна Гора је тада била део друге државе и део система у којем није имала контролу над дешавањима која су је окруживала”, поручио је црногорски премијер у обраћању јавности, преноси РТЦГ.

Марковић је додао да уз изражавање пијетета према страдалима и присецање на тешко време упућује грађанима поруке за будућност.

“Наша земља већ припада Европи и њеним вредностима – владавине права, грађанских и економских слобода и поштовања људског достојанства. Зато када се присећамо ових трагичних дешавања, више него икада треба да смо свесни важности јединства и слоге. Можемо имати различита мишљења, али очување наших темељних вредности и солидарности међу нама су принципи који треба да нас подстичу да свакога дана доприносимо напретку наше земље”, закључио је Марковић.

Мандићу и Кнежевићу онемогућен одлазак у Србију

Лидерима Демократског фронта (ДФ) Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу данас је, на граничном прелазу Рожаје, онемогућено да напусте територију Црне Горе како би у Нишу присуствовали обележавању 20 година од НАТО бомбардовања, саопштено је из тог политичког савеза, преноси РТЦГ.

Наводи се да је требало да они присуствују обележавају годишњице на позив председника Србије Александра Вучића.

Из ДФ су казали да, иако је решењем Вишег суда Мандићу и Кнежевићу дозвољено да са личном картом могу напуштати територију Црне Горе, данашњом бруталном опструкцијом Министарства унутрашњих послова послата јасна порука да они не смеју да буду у Србији.

Из тог савеза су навели да полицајцу, који се представио као главни на том граничном прелазу, није значило ништа то што је у систему јасно препознао да су Мандић и Кнежевић недавно већ два пута напуштали Црну Гору и враћали се.

 „Српска стварност“ / РТЦГ, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here