Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је вечерас радове на изградњи нове ковид болнице у Крушевцу, капацитета 500 кревета, а која би требало да буде отворена средином децембра.  

“Овде у Крушевцу, у центру Расинског округа, градимо другу ковид болницу и требало би, надамо се, да буде готова до 15. децембра, где ћемо моћи да примимо 500 пацијената”, рекао је председник и додао да ће болница имати 150 кревета интензивне неге и 350 за полуинтензивну.

Председник Вучић је током разговора са радницима у трећој смени рекао да се они веома труде да што пре заврше ту болницу, како би могла да прими прве пацијенте.

“Хвала вам на љубави према земљи и жељи да помогнете”, поручио им је председник и додао да ће се у овој болници лечити не само оболели од корона вируса из Kрушевца, већ и из Трстеника и других градова у том делу Србије.

Председник Вучић се захвалио свим здравственим радницима у Kрушевцу и Расинском округу који се боре и не беже од одговорности и који, како је рекао, не траже разлог да не буду присутни, већ се хватају у коштац са проблемима, да спасавају животе људи.

“Захвалан сам лекарима у Крушевцу који су се храбро борили. То је за нас најважније и дошао сам вечерас да покажемо колико нам је стало до здравља наших људи и шта је то све што држава предузима. Попуњавамо све најмодернијом опремом како би постојали најбољи услови за лечење. Боримо се да заједнички победимо ову тешку болест. Они који се боре су увек ту, а они који неће се увек склоне”, закључио је председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here