Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Представници дела опозиције, у име девет политичких организација, посетили су РТС и са руководством Јавног сериса разговарали о могућностима сарадње. Опозицију су на састанку, који је одржан у згради РТС-а, представљали председник Нове странке Арис Мовсесијан, лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић и генерални секретар Социјалдемократске странке Константин Самофалов.

Милош Јовановић подсећа да опозиција није у парламенту и да је то је нешто што се није догодило од почетка вишестраначја у Србији, али наглашава да то не може да буде препрека да се на РТС чује различит став, критички став према ономе што ради власт.

“Те специфичности ситуације је руководство РТС крајње свесно. Оно што нас додатно радује и што мислим да је важно и да се унормали ова ситуација у земљи и медијска сцена и просто да се тензије мало спусте, јесте то што су људи који воде ову кућу изразили спремност да на томе пораде, дакле отворе медијски простор за различита мишљења, за различите опције”, указује Јовановић.

Председник Нове странке напомиње да је идеја састанка била да се направи мост преко јаза који је направљен.

“Да РТС на неки начин буде иницијатор тог дијалога, да буде кућа у којој ће се премостити тај говор са једне и с друге стране, који се залетео у неком непожељном правцу”, објашњава Мовсесијан.

Константин Самофалов истиче да је дијалог једини начин да се пронађе решење за “недовољно или малтене никакву заступљеност представника опозиције на Јавном сервису”.

“Руководство нам је показало да постоји воља да се пронађе простор да се обезбеди политички плурализам и различитост мишљења на РТС-у”, каже Самофалов.

Нема, кажу, позваније медијске куће од РТС, да се тај плурализам и шароликост политичких па и интелектуалних идеја представи грађанима.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here