Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Прибој прва локална самоуправа у Србији која ће, када је централно грејање у питању, прећи на биомасу, поручивши да тај пример треба да следе и остале локалне самоуправе.

Брнабић је, током боравка у Прибоју, обишла и Слободну зону, која запошљава 500 радника, али и две фирме које послују у оквиру зоне, као и нови погон у изградњи ван зоне једне немачке фирме која ће ове године запослити 400 нових радника.

Прибој је био у веома тешкој ситуацији након гашења ФАП-а.  Захваљујући визији Александра Вучића, 2016. године је оформљен радни тим за Прибој, који је извршио диверзификацију привреде, довео инвеститоре и удахнуо нови живот привреди и читавој општини, истакла је премијерка.

Она је данас посетила и Регионални иновациони стартап центар у изградњи и реконструисану Средњу машинско-електротехничку школу, која је са осталим школама повезана на топлану на биомасу.

У Прибоју смо успели и да пошаљемо сигнал младима да је другачија будућност могућа, рекла је Брнабић и указала на то да су чак четири тамошње школе повезане на брзи бежични интернет у оквиру пројекта Повезане школе.

Премијерка је похвалила и успех прибојских средњошколаца који ће Србију представљати на Европском такмичењу у роботици 14. марта у Словенији, заједно са ђацима из Пријепоља.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић исказао је захвалност Влади Србије на подршци, истакавши да ова локална самоуправа пуно улаже у школство, са циљем да младима пружи квалитетно образовање.

Дуално образовање је присутно и у високом школству, а отворен је и Тренинг центар у Слободној зони, где се школује дефицитарни кадар за потребе индустрије, објаснио је он.

Све радимо да сачувамо људе и створимо услове за школовање и посао, али и повратак оних који су отишли, навео је Рвовић.

Народни посланик Крсто Јањушевић рекао је да Прибој има перспективу захваљујући помоћи Владе, при чему је најавио да су у току преговори са једним од најбољих привредника Западне Србије о новој инвестицији у Прибоју.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here