Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Стојан Стевановић Ћоћо, Србин пореклом из Лопара, који у Швајцарској живи 32 године, одлучио је да хотеле у Швајцарској и Републици Српској стави бесплатно на располагање нашим људима који су се нашли у тешкој ситуацији у време вируса корона и који су практично остали на улици.

Стојан ће на тај начин помоћи онима који су у време епидемије остали без посла јер су у Швајцарској радили “на црно”, и онима који немају смештај, који су се практично нашли улици.

“Сви људи из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ који су без смештаја у ово тешко време епидемије вируса могу да ми се јаве. Желим да им помогнем, у складу са могућностима, док се не снађу или док у њиховим земљама траје ванредна ситуација. Све што имам ја – имаће и они”, поручује Стојан, који у Швајцарској поедује хотеле “Кристал” и “Хелвеција” са 150 соба и хотел у РС.

О томе сам разговарао са амбасадорима БиХ и Србије. Подржали су моју иницијативу. Понудили су ми и надокнаду, али сам ја одлучио да своје услуге понудим бесплатно – каже Стевановић. Стојан је одлучио да те људе бесплатно прими у своје хотеле и наглашава да није важно које су националности.

Стојан објашњава да ће их сместити у одлично опремљеним собама, да има довољно лежајева  и да ће они остати ту све док се не снађу, односно док траје ванредна ситуација.

“Према ономе што сам сазнао од амбасадора Србије, већи број људи тренутно нема гђе да се смести, а то су људи који су овђеда без посла и прихода – напомиње Стевановић и додаје да је са амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској договарао смјештај за  225 људи који од амбасаде очекују помоћ.

Стојан је иначе и хотел  “Хелвеција” у мајевичком родном месту Лопаре, ставио на располагање у исте сврхе, док траје ванредно стање у његовој земљи.

„Разумем ситуацију у којој су се нашли наши људи и наша држава и од срца желим да помогнем. Радовао бих се да мој пример следе и други у складу са својим могућностима“  , поручује Стојан Стевановић, наш хуманиста из Швајцарске.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here