Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Косовски премијер Аљбин Курти, оптужио је Београд да реагује на добру вољу Косова за делимичним укидањем таксе, интензивирајући кампању за повлачење признања косовске независности. Курти је изјавио да ће Приштина Београду наметнути меру реципроцитета, успостављајући на тај начин „вредност једнакости“.

Аљбин Курти је на Фејсбуку написао да позива Београд да заустави своју офанзиву.

„Позивам званичну Србију да заустави ову офанзиву и да се одрекне деструктивне политике према Косову и његовој државности. Такође,замолићу релевантне међународне актере, посебно САД и ЕУ, као посреднике у процесу дијалога, да појачају притисак на Србију да престане са непријатељском политиком према Косову“, навео је Курти.

Курти тврди да је Приштина показала спремност за нормалне и коректне односе са Београдом.

„Јасно смо показали да имамо вољу за нормалним односом са Србијом. Али не можемо да дозволимо да се та воља разбије. Као премијер Косова, пажљиво ћу прегледати ситуацију која је створена и деловати у складу са интересима Републике и њених грађана“, написао је Курти.

Претходно је косовски министар спољних послова Глаук Коњуфца негирао да је Сијера Леоне повукла признање независности Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here