Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Председник Скупштине у Приштини Гљаук Коњуфца изјавио је након подношења иницијативе за чланство у Савету Европе да чине све што је могуће да обезбеде подршку. Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да је Приштина обезбедила подршку Литваније за чланство у СЕ.

Шеф кабинета министарке спољних послова привремених институција у Приштини Шар Јакупи објавио је на свом Твитер налогу да је министарка Доника Гервала лично поднела захтев за чланство у Савету Европе. Претходно је влада на електронској седници данас начелно одобрила иницијативу за подношење пријаве у тој међународној организацији.

Председник Скупштине у Приштини Гљаук Коњуфца изјавио је поводом иницијативе да чине све што је могуће да обезбеде подршку.

“Тамо имамо и делегацију која је стални представник Косова у парламенту, који редовно учествују на скупштини Савета Европе”, рекао је Коњуфца приштинским медијима.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да је Приштина обезбедила подршку Литваније за чланство у Савету Европе.

Османи се у Литванији састала са председником те земље Гитанасом Науседом, захваливши му на подршци за придруживање Савету Европе и НАТО-у, преносе медији у Приштини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here