Mesto za reklamu

12.07. 2019.

Пикници на имању манастира Нова Грачаница су једна од највећих традиција у српској заједници у Чикагу и овом делу Америке. И овогодишњи пикник поводом прославе Дана независности САД привукао је посетиоце који су дошли да посете манастир, уживају у спортовима на обали језера, друже се са пријатељима и пробају српске специјалитете.

Госте је поздравио владика средњезападноамерички и новограчанички Лонгин. Владика је говорио о историјату и значају манастира. Игуман манастира Нова Грачаница, Серафим Балтић, поздравио је на бини параолимпијског маратонца Горана Николића из Крагујевца који је дан пред пикник остварио подвиг који улази у Гинисову књигу рекорда, истрчавши 77 маратона за 77 дана.

Од 13. до 16. јула на територији манастира Нова Грачаница и Светог Саве у Либертивилу одржава се сабор као и прослава 800 година аутокефалности Српске православне цркве. У Новој Грачаници ће тако у суботу о православљу и шта за њега оно значи говорити амерички глумац Џонатан Џексон, добитник пет награда Еми.

У недељу је велика литургија у манастиру Свети Сава, после које ће бити одржани свечани банкет и програм. Очекује се долазак свих владика из САД, великог броја свештеника као и многих других чланова српске заједнице у Чикагу и околини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here