08.07.2020.

Испред Народне скупштине Републике Србије поново је завладала хаотична ситуација пошто је група младића бацила бакљу на полицију која је реаговала испаљивањем сузавца. Демонстранти су се разбежали, полиција је блокирала простор око скупштине, стиже појачање. Инциденти су и у Новом Саду и Нишу.

Учесници протеста су око 19 часова негодовали због присуства јаких полицијских снага и у неколико наврата им добацивали “Идите на Косово”, што подсећа на неке протесте од пре пар деценија. “Жалили” су се да их власт тера да се вакцинишу, предлагали им да се склоне, а неки су имали идеју и да их пусте да уђу у Скупштину.

Испред Скупштине су учесници протеста шетали, никаква обраћања нису била најављена. Међу њима су биле присталице више политичких организација, а партијски лидери, укључујући и Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа, Вука Јеремића.. окружени су били својим сарадницима.

Полиција полако блокира ужи центар око Скупштине и Председништва, демонстранти гађају полицајце каменицама. Група демонстраната код Лондона симболично бацила припадницима Жандармерије новчанице како бих их пропустили.

Напад групе демонстраната на полицију почео је око 20.30, полиција је бацила сузавац и настао је хаос у центру Београда.

У Новом Саду молотовљеви коктели и каменице на Градску кућу

Демонстранти су и даље окупљени испред Градске куће у Новом Саду, око 21.30, и бацају на зграду каменице.

Демонстранти су претходно бацили четири бакље у Градску кућу и три молотовљева коктела.

Један мушкарац на бициклу је прошао поред Градске куће и каменицом разбио прозор, после чега су уследиле овације демонстраната и увредљиви повици на рачун председника Србије, пренео је Танјуг.

Полиција није распоређена на улици, већ се налази у Градској кући, и није интервенисала.

„Српска стварност“ / Агенције /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here