Mesto za reklamu

01.05.2022.

Поводом Међународног празника рада политичка платформа “Солидарност” и коалиција “Морамо” организовали су протестну шетњу у Београду. Шетња је завршена на Славији где су учесници положили цвеће на споменик Димитрију Туцовићу.

Учесници су на протесту, који се одржао под паролом “опасуљи се” изнели три захтева: безбедно и здраво радно место, колективне уговоре на секторском нивоу и достојанствене зараде.

Један од лидера коалиције “Морамо” Небојша Зеленовић изразио је наду да ће на следећем скупу бити више учесника и најавио да ће се коaлиција “Морамо” у Скупштини залагати за радничка права.

“Нама је било важно да истакнемо да се држимо заједно и да једна нова политичка групација у сржи свог деловања има заштиту радника и њихових права, истовремено стварајући климу да се до тих права дође”, рекао је Зеленовић.

Оценио је да се последњих година људи питају да ли уопште треба да учествују на првомајским окупљањима, јер синдикати и радници показују да им није стало и рекао како ће коалиција “Морамо” настојати да се то промени.

Кандидат за председника на протеклим изборима Биљана Стојковић, чланица Скупштине слободне Србије, изјавила је да је циљ “Морамо” достојанствен живот радника и плата довољна за живот.

“Живимо у земљи где је идеја економског развоја јефтина радна снага. Ту страда само радник, а профит се гомила у нечијим џеповима”, изјавила је она.

Поручила је да без уједињавања и синдикалног организовања проблеми радника неће моћи да се реше.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here