1. 11. 2019.

На позив Иницијативе „Не давимо Београд“ грађани су се окупили вечерас испред Министарства финансија у Улици адмирала Гепрата протестујући због доктората министра финансија Синише Малог и захтевајући његову смену. 

Представник Иницијативе “Не давимо Београд” Радомир Лазовић рекао је да се грађани вечерас нису окупили испред Министарства само због плагијата Синише Малог, већ и зато Што је он “врсни експерт за отимачину јавних добара, Намештање тендера, избегавање плаћања пореза, за сиромашење наше, већ дубоко осиромашене државе”.

Професорка Биљана Стојковић рекла је да ће због одлуке о докторату власт казнити Универзитет и да то већ ради, али је нагласила да ће Универзитет издржати притиске.

Професор Ђорђе Павићевић рекао је да је Универзитет у Београду одбио да “велико бешчашће прогласи за докторат” и да се нада да ће се и друге институције ослободити.

Грађани су на протесту узвикивали “Мали, лопове”, “Одлази” и “Плагијатор”, носили црвене картоне у рукама и на крају захтев за смену Малог залепили на врата Владе Србије.

На протесту су грађани потписивали и петицију за ослобађање узбуњивача из “Крушика” Александра Обрадовића који је у кућном притвору.

Након обраћања, окупљени су отишли до седишта Владе Србије, од чије председнице, Ане Брнабић, траже смену министра Малог, како кажу, не само због доктората, већ и других афера у којима је наводно учествовао.

Танјуг (Зоран Жестић)

Протест је за неке грађане био прилика да истакну и друге, личне захтеве, попут написа на енглеском језику на транспаренту, који је носио један учесник – Ухапсите министра Ивицу Дачића.

Међу окупљенима били су и председници ДС и Левице, Зоран Лутовац и Борко Стефановић.

Током скупа био је блокиран саобраћај у улици Адмирала Гепрата, па до владе, а аутобуске линије 52, 53 и 56 су биле преусмерене у Гаврила Принципа, па су даље возили Савском и Немањином улицом, како су из ГСП рекли за Блиц.

Протест, који су обезбеђивали припадници полиције, прошао је без инцидената.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here