Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Мештани Чокота, Новог Села и Доњег Међурова код Ниша, блокирали су јутрос пут и пругу код пружног прелаза на коме се догодила несрећа, тражећи да се на том прелазу поставе рампа и светлосна сигнализација.

Мештани Доњег Међурова место несреће називали су црном тачком и пре трагедије. Обраћали су се надлежнима и претходних година, тврде, тражили су постављање рампе.

Од јуче железнички радници непрекидно дежурају, возови се заустављају пре пружног прелаза. Тако ће, кажу у Железницама Србије, бити до модернизације пруге Ниш-Брестовац.

“Железничари дежурају и воде рачуна о томе да друмска возила сигурно и безбедно прелазе преко пружног прелаза”, каже Мишко Марић, представник Железница Србије.

Проблематични прелаз налази се на територији нишке општине Палилула. Из ове општине најављују сређивање прилаза.

“Да би се овај пружни прелаз осветлио и да би се средило и уредило до јануара”, каже Александар Ждрале, председник општине Палилула.

Од 19 пружних прелаза у Нишу, три немају рампе. Овај код Доњег Међурова је у пројекту модернизације 23 километра пруге око Ниша, тендер најављују за почетак 2019. године.

Пет особa је погинуло, а 26 је повређено у судару воза и аутобуса на пружном прелазу без рампе у Доњем Међурову код Ниша. Аутобус је превозио децу у средњу школу.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here