Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Представници неколико опозиционих странака затражили су на трибини коју су одржали испред зграде РТС-а, да се на јавном сервису обезбеди простор за све оне који другачије мисле, што сада, како тврде, није случај.

Испред РТС-а је одржана трибина Удружене опозиције Србије „Ослободимо РТС“ коју је модерирао председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић, а говорници су били председник Демократске странке Зоран Лутовац, психолог Жарко Требјешанин и потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић.

„Александар Вучић је дао себи за право да противуставно скрати мандат парламенту и влади, а све у сврху председничких избора и на тај начин их је претворио у свој изборни штаб. Поручио им је да њихова политичка судбина зависи од његове политичке судбине и да они сву своју снагу морају да усмере на то да он добије следеће председничке изборе.

То је суштина ствари, а немам прилику да о томе говорим на јавном сервису и о томе не могу да говоре ни други, ни политичари, ни узбуњивачи попут Александра Обрадовића.

Прилику да говоре на јавном сервису имају само они који би да хвале председника и његов режим, они који не доводе у питање његову политику, иако би РТС требало да буде јавни сервис свих грађана,“ изјавио је Зоран Лутовац.

Председник демократа подсетио је присутне и да је побуна демократско право грађана када су им права одузета и да ће се демократе заједно борити са грађанима да им се врати оно што им је режим Александра Вучића отео.

Речено је и да уколико власт настави да не поштује Устав и законе, може се очекивати притисак грађана и помоћ представника Европске уније који ће приморати власт да поштује Устав Србије и законе и омогући слободу медија.

Примедбе су изнете и на рад других телевизија са националном фреквенцијом.

Учесници очекују разговор са новим министром за информисање и са првим човеком Радио-телевизије Србије.

Поручили су и да имају план и програм, како су рекли, ослобађања РТС-а.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here