Mesto za reklamu

08.12.2018.

Протест под слоганом “Стоп крвавим кошуљама” одржан је на платоу испред Филозофског факултета у Београду. Упркос киши, плато испред Филозофског факултета  био је попуњен, а окупљенима се обратио глумац Бранислав Трифуновић. Након обраћања, грађани су кренули у шетњу до Скупштине Србије и до РТС. Протест је протекао без инцидената.

 

 

 

Окупљеним грађанима испред Филозофског факултета се обратио глумац Бранислав Трифуновић, који је рекао да је добро да су на протесту, а не на Твитеру, Фејбуку, јер се “борба не може водити само палцем, него грлом, ногама, урлањем на власт”.

Опозицији је поручио да грађани “имају спремне мотке “ако, када дођу на власт, дозволе било коме од припадника актуелне власти да се врати у неку фотељу”.

После Трифуновићевог обраћања, колона се упутила ка Народној скупштини и згради Радио телевизије Србије у Таковској улици, па назад, Македонском улицом, до центра града.

Како је и најављено, на протесту на којима је учествовало више хиљада људи, није било страначких обележја. Међутим, међу учесницима протеста су били и лидер Савеза за промене Драган Ђилас, који је дошао са децом, Председник Левице Борко Стефановић, потпредседници Народне странке Никола Јовановић и Мирослав Алексић, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник ДС Зоран Лутовац, функционери ДС Радослав Милојичић Кена, Балша Божовић, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, глумци Мирјана Карановић, Сергеј Трифуновић, Никола Којо …

Колону је обезбеђивала саобраћајна полиција, а заустављен је саобраћај у оним улицама којима се колона кретала. У колони нису примећени униформисани припадници полиције, док су у бочним улицама на више места били распоређени полицајци.

На челу колоне, коју су предводили лидери Савеза за Србију учесници скупа носили су велики транспарент, на коме је писало: “Стоп крвавим кошуљама”. Са њима су били и  и добошари. 

Учесници протеста носили су и велики транспарент  “Увек пиштаљка, никад више пушка”, као и мање на којима је писало “Мајо, Маријане”, “За владавину права и правде”, “Гашић Бата у мраку те савата”.

Појединци су носили заставу Србије, дували су у пиштаљке, а развили су и транспаренте “РИП перачи прозора”, “Неонаци Напредњаци”, “Бандо крвава”, “Зашто ћутиш Европо”,”Доле влада, свом снагом у главу”, “Отворите медије за главу опозиције” и “Свом снагом у главу”, а поједини грађани су носили и фантомке.

Учешће на протесту су најавили, осим странака опозиције, и војни синдикат, војни пензионери, локални и грађански фронт и студенти.

„Српска стварност“ / РТС, Танјуг, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here