Mesto za reklamu
  1. 05.2019.

Испред Дома културе Грачаница данас се окупила група грађана која је протествовала пред најављени долазак представника Савеза за Србију на КиМ, где је требало да се састану са локалним опозиционим представницима и симпатизерима СЗС.

Грађани, њих око 50, носили су транспаренте на којима је писало “савез за лични интерес”, “Савез за пљачку”, “Овде ми живимо”, преноси КоССев и додаје да су већина окупљених запослени у општини Грачаница и државним институцијама.

Један од окупљених рекао је да су се окупили, јер су против онога што Србима на КиМ најмање треба у овом тренутку, односно против разбијања јединства и подела у српској заједници што, како је рекао, СзС ради.

Грађани су се, каже он, самоиницијативно, а не организовано окупили испред Дома културе.

КоССев преноси и да су представници СзС, међу којима су Драган Ђилас и Рада Трајковић, променили локацију и отишли на Газиместан, код Споменика косовским јунацима, где је новинарима било забрањено да снимају скуп.

КоССев је успео да поразговара кратко са једним од лидера СзС-а, Драганом Ђиласом, који је саопштио да лидер Двери, Бошко Обрадовић није успео да дође са делегацијом из Београда, јер му косовске власти нису дозволиле улазак, што је Ђилас окарактерисао и као деловање дела косовских и српских власти.

Двери су саопштиле да је Обрадовић задржан на административном прелазу Јариње, а он тврди да је ова забрана договор Београда и Приштине, јер се данас у Грачаници формира СзС – Савез за КиМ.

Делегација Двери са народним послаником Маријом Јањушевић и председником градског одбора Двери Београд Југославом Кипријановићем је наставила путовање за Грачаницу, без Обрадовића.

„Српска стварност“ / КоССев /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here