Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

У Подгорици је одржан трећи протест под слоганом “Одупри се – 97.000”, са којег су затражене оставке челних људи у држави, као и руководства Јавног сервиса.

На протесту је саопштено да демонстранти траже правду, јер у Црној Гори нема праведних институција. Присутни су били и лидери опозиције.

“Одлучили смо да мирним протестима тражимо ослобађање институција, заробљене владе и Јавног сервиса и слободу за грађане. Рушитељи државе су они који раде за лични, а против интереса државе”, поручила је Јелена Милошевић.

Професор Универзитета Црне Горе Мара Шћепановић саопштила је да десетине њених колега подржавају протесте.

“Порука њима је да је ово крај, а онима који су остали кући поручујем: Не дозволи да ти буде свеједно, од тога се човек никад не опорави”, казала је Шћепановићева.

Славиша Грубиша је поручио да “иза протеста стоји ДПС – они су грађане извели на улицу и учинили да се осећају као грађани другог реда.”

Учесници су, на претходним протестима, тражили процесуирање одговорних у афери “Коверта” и оставке председника Црне Горе, Владе, челника тужилаштва, АСК.

Организатори су затим, са Трга независности стигли испред зграде Радио-телевизије Црне Горе, где су затражили да чланови Савета и генерални директор РТЦГ поднесу оставке.

“Овај Јавни сервис је остао исти као деведесетих, то је партијско-пропагандни сервис. Данас смо ту да се одупремо и тражимо да Савет РТЦГ и Шундић поднесу оставке”, прочитао је захтев Омер Шаркић.

И у Будви је у Старом граду одржан протестни скуп, који су организовали лидери Демократа, Демоса и Црногорске.

„Српска стварност“ / РТЦГ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here