Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Директор Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње” Милован Бојић изјавио је за РТС поводом појављивања коронавируса у тој установи да су успели да спрече да резултати буду много гори. Пацијенти су дошли потпуно без симптома, пролазили су ригорозне мере, истакао је Бојић и навео да је особље тестирано када је код пацијената откривен коронавирус.

Милован Бојић је указао да је Институт “Дедиње” нападнут коронавирусом, пошто је он регистрован код 67 чланова медицинског особља и девет пацијената.

Бојић каже да је најважније да су успели да открију начин на који се та зараза одвијала и да је без обзира на околности спречено да последице буду много теже.

Нагласио је да су открили “темпирану бомбу каква може да се деси и у другим установама”, јер су се питали откуд вирус код оперисаних пацијената.

“Прво код њих четворице, када смо урадили тестирање, добили смо позитиван налаз”, рекао је Бојић.

Потом су тестирали, наводи, и особље и пацијенте како би спречили оно што се у Италији дешавало, а то је зачарани круг обољевања.

“Нама су пацијенти долазили потпуно асимптоматски, пролазили су наше ригорозне мере уласка, без температуре, уредних налаза, са снимком плућа и потпуно сређеном епидемиолошком ситуацијом, а онда након учињене интервенције добијали температуре”, напоменуо је Бојић.

Откривено је да је 67 чланова особља позитивно на вирус, као и девет пацијената, додао је Бојић. Предузели смо све мере да се тако нешто не понови.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here