Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да нова ковид болница у новом Саду представља огромну подршку за здравство, јер ће се све радити на једном месту.

Гојковић је за ТВ Прва рекао да је то и прилика да се запосле нови, млади лекари и додао да у Војводини немају лекара који је на бироу за незапослене.

Истакао је да је изградња објекта коштала 3,9 милијарди динара и да установа има све што савремена болница треба да има.

Говорећи о вакцинацији здравствених радника, Гојковић је рекао да је већи део вакцинисан и да је велики број њих прележао корону.

“Они морају да буду пример да је вакцинације кључна ствар без које не можемо да изађемо из ове ситуације”, указао је Гојковић и додао да ћемо се у наредном периоду “сви заразити од коронавируса”.

Истакао је да је реч о трци са временом и указао да због мутације вируса вакцинисани могу да буду заражени.

“Вакцина је нешкодљива”, нагласио је Гојковић и оценио да бу се пре разговора о трећој дози требало посветити примању прве и друге дозе вакцине.

“Налазимо се у озбиљном пику, али број хоспитализован није толико драматичан. Да ли ће бити, зависи да ли ће вирус имати мутације или ће нас задесити експоненцијални раст оболелих”, рекао је Гојковић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here