Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У ситуацији када је тражња за респираторима у свету вишеструко надмашила понуду покренута је иницијатива да почнемо да сами производимо аспираторе и ускоро ће се то и догодити!

Од идеје до реализације протекло је веома мало времена, а како су на сличном производу већ радили наши стручњаци у нашем најпознатијем Институту „Михајло Пупин“, може се догодити да у веома кратком року добијемо домаћи респиратор који би задовољио не само наше потребе, него би се чак и извозио. Ту информацију нам је потврдио наш водећи научник у свету и председник Иновативног фонда Србије проф. др Дејан Илић, који иначе живи у Нeмачкој.

„То је стратешки важан производ, који ће се произвести у веома кратком року. Пројекат је подржала и председница Владе Србије Ана Брнабић, тим пре јер је предвиђено да се средствима Фонда подржи производња још неких стратешких важних производа, који су Србији преко потребни у овом ванредном времену заштите становништва од коронавируса, а kористиће се и у евентуално сличним ситуацијама“ – каже проф. др Дејан Илић, председник Иновационог фонда Србије.

Први српски респиратор развија предузеће “СмартРесеарцх” из Института “Михајло Пупин” и очекује се дневна производња између 10 и 100 уређаја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here