Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Професор на Универзитету Технолохико де Монтереј, др Дејан Михаиловић гост је Филозофског факултета где ће одржати три предавања.

Др Дејан Михаиловић дипломирао је Филозофију на Филозофском факултету УНС, магистрирао Међународне односе на Универзитету у Београду и Латиноамеричке студије на мексичком УНАМ-у, где је стекао и титулу доктора наука из области Политичке филозофије. Његова специјалност су политичке науке, геополитика, одрживост и развој, међународни односи, етика и теорије глобализације. Редовни је професор и истраживач при Одсеку за друштвене студије и међународне односе на Институту Текнолохико де Монтереј, гостујући професор на Државном универзитету у Рио де Жанеиру, Бразил, политички коментатор и аналитичар у бројним мексичким и међународним медијима и члан Националног система истраживача.

Тема данашег предавања је “Модерна-Трансмодерна-Постмодерна: историју такође пишу и побеђени”; Криза западног цивилизацијског кода; структурална криза капитализма као светског система и криза Евроатлантске хегемоније.

Професор Михаиловић већ је одржао предавање 16. децембра на тему “Епистемологије Југа и деколонизована мисао: Латинска Америка и Србија”, а 17. децембра  одржао је предавање на тему: “Когнитивни капитализам и геополитика виртуелног простора”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here