Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Проф. др Лазар Давидовић, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду наводи да је систем максимално пренапрегнут и да није довољно да ковид пропуснице важе само од 22 часа, већ да је потребно да то буде 24 сата.

“То је једини начин да се направи један од искорака”, рекао је на РТС наш истакнути представник медицинске струке.

Подсећа да све више установа улази у ковид режим те да највише трпе не ковид пацијенти, а последице пандемије ћемо, како каже тек видети.

“Замислите како се осећају пацијенти који су пре месец и по дана који су дошли испред болнице, а дочекао их је неко речима – извините ми смо сад ушли у ковид сиситем, дођите за месец, два, а том неком је пријем и третман био заказан пре неколико недеља. Дакле, ми ћемо тек видети колике су последице пандемије на друге болести –  малигне, кардиоваскуларне  и све остале. Бојим се да ће резултати бити поразни, наводи”, наводи Давидовић.

Познати професор Давидовић само је један из армије наших истакнутих медицинских стручњака, који моле Кризни штаб да уваже захтеве медицинских стручњака у том штабу, који преносе мишљење већине лекара, да усвоје ту преко потребну меру, која је у интересу народа и државе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here