Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Седница кризног штаба била је с великом дискусијом, расправом, сагледавањем ианализом постојећег стања и онога што је могуће постићи. Медицински део кризног штаба тражио је много више од онога што је усвојено, тако да смо ми још од јуна, од када тражимо ковид пропуснице незадовољни – оценио је проф. др Бранислав Тиодоровић данашњу седницу.

Ковид пропуснице не могу да буду уведене 24 сата јер је предочено да држава нема услова за спровођење надзора, контроле и оштрог кажњавана. Рачунају да ће од 20 часове моћи да спроведу контролу и кажњавање – каже проф. Тиодоровић и додаје:

Основни циљ увођења пропусница био је повећање обухвата вакцинације, што смо и делимично постигли увођењем пропусница у угоститељске објекте од 22 сата. А очекује се да ће најновија мера, да оне важе од понедељка, од 20 сати, па и у коцкарницама, повећати обухват вакцинације.

Он наводи да се није ни расправљало о затварању угоститељских објеката.

Проф. Тиодоровић каже и да је продужен, како је и очекивано, јесењи распут и да траје девет дана.

Позитиван резултат тога може бити постигнут једино ако родитељи и ученици схвате ову одлуку као допринос спровођењу превентивних мера којима ће се смањити контакти – каже проф.др Тиодоворић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here