Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са члановима Радне групе за израду Нацрта медијске стратегије и са представницима медијских и новинарских удружења.

Радна група за израду Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији, чији је мандат био обновљен у трајању од месец дана, завршила је рад на усаглашавању отворених питања у том документу и предала га Влади Србије 23. октобра.

Чланови Радне групе обавестили су премијерку да су размотрили и препоруке и коментаре на Нацрт стратегије које је израдио експерт Европске комисије из Брисела др Франческо Шакитано.

У складу са договором, нови Нацрт стратегије и извештај који се односи на коментаре експерта Шакитана биће достављени на мишљење Европској комисији, а по добијању мишљења очекује се завршетак процедуре за усвајање документа.

   Председница Владе Ана Брнабић захвалила је члановима Радне групе на конструктивном раду у протеклих месец дана, како би документ био усаглашен у складу са договором и истакла да је то још једна потврда да је процес усвајања стратегије инклузиван и транспарентан.

Она је такође захвалила и представницима међународних организација и партнерима, који су активно подржали цео процес усвајања стратегије.

Састанку су присуствовали амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Јерн Еуген Јелстад, заменик шефа Мисије ОЕБС у Србији Џозеф Мелот и заменица шефа Делегације ЕУ у Србији Матеја Норчич Штамцар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here