Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је да је странка имала запажену кампању и да je имаla запажен резултат на изборима за Европски парламент.

Европски избори у Хрватској  су били “помак удесно”. Према првим прелиминарним резултатима, у Хрватској је на изборима за Европски парламент владајућа Хрватска демократска заједница (ХДЗ) освојила пет, а СДП три мандата. Независна листа Мислава Колакушића има један мандат, Хрватски суверенисти један, Живи зид један и Амстердамска коалиција један. Независни за Хрватску изгубили су један мандат који су имали према анкетама објављенима у 19 сати.

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је вечерас да је за ову странку на изборима за Европски парламент гласао знатно већи број бирача у односу на изборе 2014. године.

“Свакако имамо разлога да будемо задовољни”, рекао је Пуповац, додајући да их је кампања учинила видљивим, те да имају добре основе за нови почетак странке.

Говорећи о успеху десних екстремних странака на изборима, Пуповац каже да је то резултат промена у политици и у друштву у Хрватској, где лева политика слаби, а десна јача, преносе хрватски медији.

У штаб СДСС-а донесена је торта на којој је био трактор са заставама Хрватске, ЕУ и Србије, са слоганима “Рођени једнаки” и “Еуропа је Европа”. СДСС је први пут самостално изашао на изборе за Европски парламент у Хрватској. Биралишта су затворена у 19 сати.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here