Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац најавио је кривичну пријаву против градоначелника Вуковара, Ивана Пенаве, за излагање деце ризицима напада, након што је на званичном градскм порталу објавио видео снимак са фудбалске утакмице тврдећи да српска деца не поштују хрватску химну.

Милорад Пуповац је за загребачку Н1, коментарисао напад на ученика Техничке школе “Никола Тесла”, који похађа наставу на српском језику.

Напад се догодио у среду увече, а нападачи су препознати као његове колеге које у истој школи похађају наству на хрватском језику.

Пуповац тај догађај доводи у директну везу са објављеним видео-материјалом, који је, иначе, Пенава приказао и на конференцији за новинаре одржаној два дана пре напада.

“Може се довести у везу с тим и у везу с чињеницом толерисања групног насиља појединих навијачких група према ученицима школа које похађају деца српске националности”, рекао је Пуповац. Додаје да је то што је урадио градоначелник Вуковора у супротности са законима у Републици Хрватској.

“Ово што је урадио градоначелник Пенава сигурно је у супротности са законима у Републици Хрватској, Закононом о добробити и заштити деце, сасвим сигурно је противно одредбама закона који се тичу међунационалног поверења и сасвим сигурно је противно његовој улози као градоначелника да говори и заступа интерес свих грађана, а не само једног дела грађана као што то он чини”, рекао је Пуповац.

Каже да треба проверити да ли је прекршен закон, стављањем видео-материјала на службене странице Града Вуковара у којима излаже децу ризицима напада.

Градоначелник Вуковара Иван Пенава, одбио је да коментарише реаговања СДСС-а поводом напада на ученика Техничке школе “Никола Тесла”, који наставу прати на српском језику.

“Такве тезе долазе из СДСС-а и не желим уопште да их коментаришем, јер ти људи креирају хаос и сада се чуде ако нешто не штима”, рекао је Пенава за Јутарњи лист.

„Српска стварност“ / РТС. Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here