1. 07. 2020.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац рекао је да још није донета дефинитивна одлука о одласку потпредседника Владе Хрватске Бориса Милошевића у Книн, на обележавање “Олује”.

“Свесни свих ризика, разговарамо о томе и стварамо претпоставке за то, а највећи терет у овој причи је на Борису Милошевићу, који је потпредседник владе и који је и сам, са својом породицом искусио све страхоте ратног страдања Срба”, рекао је Пуповац за Новости.

Навео је да Милошевић “не иде да слави, него иде да жртвује себе за то да и српске жртвебуду признате, да и српске патње буду признате и да чујемо речи жаљења”.

Додао је да је разлог и то да места која су сви заборавили, попут Грубора, посете највиши хрватски представници, “као што се најављује да ће доћи потпредседник Владе Томислав Медвед и председник државе Зоран Милановић и као што је премијер Андреј Пленковић спреман да оде у Вариводе”.

На питање шта је гаранција да ће Хрвати коначно признати српске жртве, Пуповац каже да су основа за то разговори који се воде са представницима власти.

“То је први пут да се такви разговори воде, отворени и директни. Нису нимало лаки, ни за нас, ни за наше саговорнике. Да ли постоје ризици? Постоје. Да ли треба ризиковати? Ако има шансе – треба”, закључује Пуповац.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here