Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председник Русије Владимир Путин изнеће током сутрашњих разговора у Београду став Москве о Косову.

“Тај став је јасан, конзистентан и заснован на међународним и правним оквирима, укључујући и оне који се налазе у Резолуцији СБ УН 1244”, рекао је уочи Путинове посете његов помоћник Јуриј Ушаков.

Како је рекао, Русија ће подржати задовољавајуће обострано прихватљиво решење до којег дођу Београд и Приштина, али Русија верује да било какво решење мора бити у складу са међународним правом и потврђено у Савету безбедности УН.
“Оно (решење) треба заиста да буде спроведено”, рекао је Ушаков, пренео је Тас с.
Он је на конференцији за новинаре у Москви указао да се ситација на Косову, ионако тешка, додатно искомпликовала у последње време због увођења такси и одлуке о трансформацији косовских безбедносних снага у војску.

Ушаков је то назвао провокатовном потезима косовских Албанаца.
“То су стопроцентне таксе на робу из Србије и БиХ. То је и децембарска одлука тзв. косовског парламента о усвајању закона о трансфомацији снага безбедности у војску. То представља грубо кршење Резолуције 1244 СБ УН”, рекао је Путинов помоћник. Он је навео и да ће у руској делегацији бити и шеф дипломатије Сергеј Лавров, вицепремијер Јуриј Борисов, министар енергетике Александар Новак, министар технолошког развоја Константин Носков, министар рада и социјалне заштите Максим Топиљин, министар економског развоја Максим Орешкин, шеф “Гаспрома” Алексеј Милер, директор “Роскосмоса” Дмитриј Рогозин, директор “Росатома” Алексеј Лихачов, заменик министра.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here