Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Заменик председника Српске листе Милан Радоичић изјавио је за приштинску телевизију “Кљан Косова” да се састајао са свим лидерима који су данас на власти на Косову и да су Србима “сви обећавали куле и градове”, али да Српска листа “није и не може да иде преко гажења животних српских интереса”.

Кљан Косова је на сајту објавио снимак разговора са Радоичићем, наводећи да је његов коментар уследио након међусобног оптуживања косовског председника Хашима Тачија и премијера Рамуша Харадинаја у вези са састанцима са представницима косовских Срба.

“Ја сам се виђао са обојицом и састао сам се и са другима. Обећавали су Србима куле и градове да би били на њиховој страни, а не на другој. Али, ми нисмо и не можемо да газимо животне српске интересе”, рекао је Радоичић.

Харадинај, којег је Тачи више пута означио као Радоичићевог пријатеља, изјавио је раније да није у контакту са њим од када је, како је рекао, у бекству од косовских правосудних органа.

Харадинај је то рекао новинарима након седнице владе и након што га је Тачи током протеклог викенда у Тирани, на скупу албанске дијаспоре индиректно повезао са Радоичићем, потврдивши да је он “протерао са Косова” заменика председника Српске листе.

Кљан Косова назвао је Радоичића “најтраженијим човеком којег косовско правосуђе потражује због сумње у умешаност политичара косовских Срба Оливера Ивановића”.

„Српска стварност“ / Кљан Косова, ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here