Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Чланови ГИ „Србија демократија правда“ и представници Српске листе положили су данас цвеће на место где је пре тачно две године, убијен оснивач и лидер ове политичке странке Оливер Ивановић.

Потпредседница ГИ СДП Ксенија Божовић подсетила је да ни данас, две године након Ивановићевог убиства, налогодавци и извршиоци нису откривени.

„И даље питање без одговора. Ко је наручио и убио Оливера Ивановића? Ја могу само са овог места данас, после две године,  да поручим да ћемо сви заједно радити на томе  да се то убиство расветли и да прави налогодавци и праве убице се изведу пред лице правде“ рекла је Божовић и додала да је истоветну поруку јутрос упутила и Влада Републике Србије

„Заједно ћемо радити на томе и истрајаћемо,  и прави убица биће изведен пред лице правде. Ова оптужница која је донета, па ова друга накнадно, говоре само о институцијама Косова, о њиховом раду  а ми смо и првог дана суђења видели  како је све то ишло… Да ли је кривац секретарица и најближи сарадник Оливера Ивановића? То сви знамо, чак и грађани. Неко очигледно треба да одговара , они иду ка томе, али ми ћемо истрајати и Силвана Арсовић ће на крају доказати своју невиност а прави кривац ће морати да одговара“ поручила је Божовић.

Председник Српске листе Горан Ракић апеловао је на  све надлежне институције, а пре свега на тужилаштво и суд да што пре открију како је рекао „ праве налогодавце, наручиоце и убицу Оливера Ивановића“.

„Јер последње што смо могли да чујемо,када су оптужили најближег сарадника, секретарицу Оливера Ивановића,  указује нам на то куда иде ова истрага“ рекао је Ракић.

Он је најавио да ће бити упућена писма међународној заједници, са захтевом да се укључи у истрагу.

„Нећемо одустати од тражења правде, и већ колико данас послаћемо писма на све адресе, послаћемо писмо међународној заједници да се и они укључе, да пошаљу свој истражни тим и да помогну Приштини, ако већ она није у стању или неће да открије… Нећемо стати“ поручио је председник Српске листе и градоначелник Општине Северна Митровица.

Пошту  убијеном Ивановићу, паљењем свећа и полагањем цвећа, данас су, на истом месту,  одали и његови пријатељи и поштоваоци.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here