Mesto za reklamu

27.02. 2019.

После сусрета представника Срба са Косова и Метохије са председником Републике Србије Александром Вучићем, на коме је било речи о политичко безбедносној ситуацији на Космету, Горан Ракић је оценио да је састанак био веома значајан.

“Након увођења такси, усвајања закона о формирању некакве војске, али и најавом анексије северне Косовске Митровице и отимања Трепче, у име српског народа пренео сам председнику Александру Вучићу да је наш став да Срби, и на северу и на југу Косова и Метохије, треба да напусте све косовске институције, а да наша држава преиспита свој пут ка Европској унији која је у претходном периоду довела у питање и изјавама представника Немачке и Француске замаглила наш европски пут. Посебно имајући у виду прикриврену подршку коју неке чланице дају Приштини за наставак одлуке о антисрпским таксама”, рекао је новинарима Ракић.

Он је додао да је “Вучић саслушао предлог са разумевањем, али је замолио да му дамо простор да обави одређене дипломатске разговоре и о овим проблемима поразговара са међународним представницима”.

“Сложили смо се да ћемо најкасније срединим априла заједно донети одлуку о нашем захтеву”, закључио је Ракић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here