Mesto za reklamu

28.11.2019.

На београдском Правном факултету одржана је трибина „Положај Срба у Црној Гори“, коју је организовао Студентски клуб Правног факултета. О положају Срба у Црној Гори говорили су историчар Александар Раковић, адвокат Владан Бојић, професор међународног права Дејан Мировић и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.

Раковић је подсетио колико је било тешко вратити у јавност тему положаја Срба у Црној Гори, уз опаску да је Црна Гора све, само не пријатељска држава Србији.

„Кључ за контролу будућег пописа становништва у Црној Гори 2021. лежи у успеху српских странака на парламентарним изборима, и за то је неопходна подршка Републике Србије“, оценио је Раковић.

Држава Црна Гора, створена 21. маја 2006, према речима Владана Бојића, само носи то име, док је њен садржај екстремно преображен у антипод некадашње Црне Горе. Данашња Црна Гора у својим основама је антисрпска, а своју тврдњу овај подгорички адвокат поткрепљује чињеницом да у Врховном, Апелационом и Управном суду нема нити једног запосленог Србина, као ни у Министарству за људска и мањинска права.

Студентски клуб Правног факултета

Неколико стотина студената, јавних личности и народних посланика, присуствовало је трибини “Положај Срба у Црној Гори” у највећем амфитеатру Правног факултета.

Дејан Мировић, коме је, уз Раковића, Матију Бећковића и Чедомира Антића, забрањен улазак у Црну Гору, рекао је да његов грех није нарушавање црногорског Устава, већ да је проблематичан за режим у Подгорици.

Један од лидера Демократског фронта, посланик у црногорском парламенту Милан Кнежевић, истакао је да је резултат референдума о независности Црне Горе доведен у питање самим тим што је евидентирано више од 3.000 пропуста приликом његовог спровођења. Одлуке подгоричких власти о признању независности Косова и Метохије и увођењу санкција Русији су срамотне и Демократски фронт намерава да их поништи, навео је Кнежевић, чије су речи поздрављене овацијама.

Трибини, која је одржана у највећем амфитеатру Правног факултета, присуствовало је неколико стотина слушалаца, међу којима су биле јавне личности, народни посланици и професори универзитета.

„Српска стварност“ / Никола Јоксимовић, Студентски клуб Парвног факултета /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here