Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Премијер Албаније Еди Рама рекао је да нико на самиту у Берлину није затражио од косовског премијера Рамуша Харадинаја да суспендује таксе, преноси приштински лист “Коха”.

Рамуш Харадинај је за РТК пре два дана рекао да је на берлинском самиту било одређених притисака од свих учесника да Приштина укине сто одсто увећане таксе на производе из Србије.

Према Харадинајевим речима, “озбиљну ситуацију су створили канцеларка Меркел, Макрон, премијер Рама, председник Тачи…сви они су сматрали да је добро да таксе буду суспендоване на неко време како би се дала прилика за дијалог”, пренела је РТК.

Међутим, Коха пише да је Рама рекао да нико није затражио од Харадинаја у Берлину да суспендује таксе и да је, како је додао, он учинио супротно.

Рама је, наводи приштински лист, оптужио Харадинаја да “још увек није схватио основна правила људске комуникације”, која су, како додаје, “правила која, такође, важе и за лидере – да када нешто разговарају између себе, то не коментаришу у јавности”.

У питању је “лагање да би неко испао ‘добар човек’ пред својим народом”, сматра Рама, преноси Коха.

Албански премијер тврди да је само “предложио у два наврата Харадинају” да прихвати захтев Меркелове и Макрона да се таксе суспендују на шест или четири месеца, да би се дијалог наставио, наводи приштински лист.

Пошто је Харадинај, каже даље Рама, јавно рекао да је он извршио већи притисак да се укину таксе и од Вучића, њему онда, како додаје, остаје “да се утеши чињеницом да је после самита, Вучић био једнако незадовољан као и Рамуш”, пренела је Коха.

„Српска стварност“ / Коха, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here