Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Кијев је потврдио да су се украјинске снаге повукле из свог последњег упоришта у Луганску – Лисичанска. Гранатиран Славјанск. Нападнут руски град Белгород крај границе са Украјином.

Северодвинск је други по величини град у руској Архангелској области. Налази се на ушћу Северне Двине у Бело море, око 35 километара западно од Архангелска и 1.000 километара северно од Москве. (iz.ru)

Украјинска војска донела је одлуку да се повуче из Лисичанска јер би наставак борби довео до фаталних последица по војнике, саопштио је јуче Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Тиме је Украјина остала без свог последњег упоришта у Луганску.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу обавестио је руског председника да је Луганск под руском контролом.

Експлозије су током јучерашњег дана одјекивале Славјанском, а погођени су били и објекти у Белгороду. 

Руски брод који превози жито је задржан у турској луци, а украјински амбасадор тврди да је жито које се на њему налази украдено. Чека се одлука истражних органа.

Већина Аустријанца мисли да ће рат у Украјини трајати и идуће године

Аустријанци не верују у победу Украјине у рату против Русије и рачунају с тим да ће борбе бити настављене и идуће године, произилази из истраживања института “ОГМ”.

Само 19 одсто Аустријанаца је мишљења да ће се рат у Украјини завршити још ове године, док чак 68 одсто полази од тога да ће рат трајати дуже.

На питање да ли Украјина има војну шансу против Русије, 61 одсто Аустријанаца је рекло “не”, а 17 одсто “да”.

Што се тиче проширења сукоба изван граница Украјине, свега 22 одсто Аустријанаца страхује да би Русија, после Украјине, могла напасти балтичке земље, Естонију, Летонију и Литванију.

Више од трећине испитаника, 39 одсто, сматра да је освајање источних провинција и обезбеђење копнене везе ка Криму ратни циљ Русије, а 27 одсто полази од тога да Русија жели да освоји целу Украјину.

Украјина: Русија појачала снаге у Црном мору још једном подморницом

Русија је појачала своје снаге у Црном мору још једном подморницом, саопштила је украјинска Оперативна команда Југ.

Наведено је да је подморница распоређена у северозападном делу Црног мора, преноси Интерфакс Украјина.

У приправности је 28 пројектила типа “калибр”, додаје се у саопштењу. (Интерфакс)

Хокејаш Федотов доведен у Северодвинск на одслужење војног рока

Иван Федотов, руски хокејаш који је играо у америчкој Националној хокејашкој лиги (НХЛ) доведен је у Северодвинск на одслужење војног рока, саопштио дописник Спорт-Експреса Алексеј Шевченко на свом Телеграм каналу.

Федотов 1. јула задржан у Санкт Петербургу по налогу војног тужилаштва, а следећег дана је објављено да би могао бити осуђен на две године затвора због избегавања војног рока.

Адвокат Федотова, Алексеј Пономарјев негирао је оптужбе да је његов клијент избегавао служење војног рока и навео да је Федотов јуче одведен у канцеларију за регрутацију, а затим у војну болницу јер се пожалио да му није добро.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here