Mesto za reklamu
  1. 0 03. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је платформа коју је усвојила Приштина супротна здравом разуму, а да ће реакција Србије, као и до сада, бити одмерeна и одговорна.

Брнабић је, након седнице Савета за националну безбедност коју је председник Републике Александар Вучић сазвао након усвајања платформе, истакла да ће држава у сваком тренутку умети да заштити интересе Србије и њених грађана.

То је документ против било каквог компромиса и даљег дијалога, не каже ништа о животу Срба на Космету, да не говорим о нечему другом. Наставићемо да анализирамо тај документ, али мој закључак је да је супротан разуму, навела је премијерка.

Према њеним речима, Приштина је свим досадашњим корацима усмереним против Београда системски ишла на то да се дијалог обустави и да никакав компромис није могућ.

Она је новинарима пренела да је на седници закључено да је усвајање овакве платформе без сумње трећи завршни ударац дијалогу Београда и Приштине.

Први ударац било је непоштовање Бриселског споразума од стране Приштине. Данас је 2.149. дан од када је потписан Споразум, а Приштина није имплементирала ниједно слово тог документа. Не постоји ништа од успостављања Заједнице српских општина, што је била једина обавеза Приштине и кичмени стуб Споразума, објаснила је Брнабић.

Други ударац, како је прецизирала, било је увођење такси на робу из Србије и БиХ, при чему је Приштина дала јасну поруку и ЕУ и САД да те мере неће бити укинуте. Према њеним речима, трећи завршни ударац јесте усвајање овакве платформе, која је супротна здравом разуму.

Брнабић је додала да ће председник Србије данас грађанима у Сремској Митровици говорити о тој платформи и томе каква ће бити реакција наше земље. Такође, она је најавила да ће заједно са Вучићем и првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем у недељу разговарати са патријархом Иринејом и Синодом СПЦ о ситуацији у покрајини.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here