Mesto za reklamu

06.11.2020.

Очекује се налог Врховног суда за утврђивање изборне истине, а Џорџија је прихватила захтев за ново пребројавање гласова. Само због тога биће потребно више дана за утврђивање исправности гласачких листића и њиховог новог пребројавања – саопштено је званично из изборне комисије те државе. У Пенсилванији државна секретарка, иначе из демократске странке,  наложила да се издвоје гласачки листићи који су стигли у огромном броју после завршених избора.

Габријел Стерлинг, менаџер изборне комисије, казао је на конференцији за штампу како резултат неће моћи да буде утврђен, будући да постоји велика вероватноћа за ново пребројавање. Он је тако одговорио на питање да ли ће бити резултати бити познати у наредних неколико дана.

Стерлинг је навео да је маргина разлике између два кандидата, Доналда Трампа и Џоа Бајдена, тренутно тек 1.585 гласова у корист Бајдена.

Претходно је државни секретар Џорџије Бред Рефенспергер изјавио да очекује ново пребројавање гласова на председничким изборима у тој држави због мале разлике међу кандидатима.

Закони Џорџије предвиђају да може да се затражи ново пребројавање гласова ако је маргина разлике између кандидата мања од пола процентног поена.

Републиканци из Пенсилваније окренули су се Врховном суду САД како би тражили да се изда наредба о одвајању гласачких листића за председничке изборе послатих поштом који су стигли након изборног дана, 3. новембра.

Како наводи АП, државнa секретарка Пенсилваније, демократкиња Кети Буквар већ је наредила локалним званичницима да се ти гласови одвоје.

Републиканци, како наводи Агенција, без доказа тврде да се на локалном нивоу не поштују њена наредба.

Трампов штаб најавио је тужбе и рекао да ће ићи до Врховног суда ако не победи.

Рок до када мора да се одлучи ко је будући председник САД је 14. децембар, јер тада електори гласају.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here