1. 09. 2019.

Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду, саопштила је да подржава све студенте УБ који се залажу за остваривање његове аутономије и његово слободно деловање. Осуђује поступке активиста владајуће странке који су, како је саопштила, ушли у зграду Ректората и угрозили аутономију УБ.

Ректорка Иванка Поповић је саопштила да је, прегледом видео-материјала које су доставили студенти УБ у блокади Ректората, установљено да постоје докази да је 13. септембра у зграду Ректората ушла група активиста владајуће странке.

Овај догађај је, указала је ректорка, у директној супротности са чланом 9 Статута УБ, који јасно дефинише да на “Универзитету није дозвољено организовање или деловање политичких странака, нити одржавање скупова или на други начин деловања који имају у основи политичке или страначке циљеве.”

“Подржавамо све студенте УБ који се залажу за остваривање његове аутономије и његово слободно деловање. Осуђујемо поступке активиста владајуће странке који су угрозили његову аутономију”, пише у саопштењу.

Поводом саопштења Поповићеве, огласила се Мила Јовановић из групе студената “1 од 5 милиона”, која учествује у блокади Ректората.

Осудом активиста Српске напредне странке који су упали у Ректорат Универзитета у Београду, ректорка Иванка Поповић показала је да УБ има снаге, изјавила је Јовановићeва за Фонет и најавила да ће преговори почети сутра, као и да ће ректорка бити пуштена у зграду.

Ректорка је потом у изјави агенцији “са задовољством” констатовала да се преговори настављају.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here