01.06.2020.

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) је на седници одржаној дана 01. јуна 2020. године утврдио да је политичка огласна порука Српске напредне странке, у којој председник Републике Србије Александар Вучић разговара са девојчицом узраста од око 4-5 година, која се игра возићем, коцкама и другим играчкама, у трајању од 55 секунди, а који је приказан на програмима више пружалаца медијских услуга, у супротности са чланом 24. став 4. Правилника о заштити малолетника у области пружања медијских услуга, саопштио је РЕМ.

Пружаоцима медијских услуга се налаже да одмах обуставе емитовање наведене политичке огласне поруке (спота), а свако даље емитовање представљаће основ за изрицање мера у складу Законом о електрoнским медијима, наводи се у одлуци која је објављена на сајту РЕМ-а.

На истој седници, Савет РЕМ-а је донео одлуку да се “Adria News S.à.r.l. Luxembourg – TV N1”, која је поднела захтев за давање мишљења o усклађености програмског садржаја политичке огласне поруке (спота) Српске напредне странке са правилима о заштити малолетника, достави обавештење да наведена огласна порука (спот) није у сагласности са чланом 24. став 4. Правилника о заштити малолетника у области пружања медијских услуга.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here