Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић саопштио је данас да је Република Науру 17. држава која је повукла признање једнострано проглашене независности такозваног Косова.

   Дачић је пренео да му је заменик министра спољних послова Науруа уручио примерак ноте коју су упутили Амбасади Србије у Аустралији.

Он је навео да се у ноти наводи да је Република Науру преиспитала своју одлуку о признању тзв. Косова, да је одлучила да повуче признање “Косова” као независне државе и да ће прекинути све дипломатске контакте које су до сада имали са “Косовом”.

Челници те земље су закључили да је одлука била преурањена и да је противуречила принципима Резолуције 1244 СБ УН. То је за нас од великог значаја јер је то још једна земља која је повукла признање од укупно 193 чланице УН, истакао је први потпредседник Владе.

Дачић је подсетио на то да је прошле недеље рекао да је стање када је реч о државама које су признале или нису признале “Kосово” било 94 према 94, плус пет земаља за које се не може тачно рећи какав им је став.

Према томе, тренутно стање је да 95 земаља не признаје “Kосово”, 93 државе признају, а пет је у статусу уздржаних, објаснио је он.

Први потпредседник Владе је најавио да ће се наставити са овим активностима, у складу са инструкцијама председника Србије Александра Вучића, у циљу заштите наших државних и националних интереса, као и територијалног интегритета.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here