Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са председником Републике Палау Томијем Ременгесом који борави у званичној посети нашој земљи.  На заједничкој конференцији за штампу, министар Дачић је рекао да је Палау 13. земља која је преиспитала свој став о прихватању једнострано проглашене независности Kосова.

 Председник Републике Палау предао је министру спољних послова Србије Ивици Дачићу ноту о одлуци те земље да суспендује све претходне одлуке и декларације у вези са питањем статуса Kосова, а тиме и одлуку о признавању, све до окончања дијалога Београда и Приштине.

„Република Палау сматра да њена подршка решењу будућег статуса Косова треба да буде подршка дијалогу Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, а не дефинисање тог статуса пре окончања дијалога.

У међувремену Република Палау суспендује све претходне одлуке и декларације у вези са питањем статуса Kосова.

Дијалог је од пресудне важности, представља жељени механизам за постизање праведног, трајног и одрживог решења. Онда када две стране постигну договор Република Палау ће чврсто подржати став који установе две стране. У међувремену Република Палау суспендује све претходне одлуке или изјаве у вез са статусом Kосова”, наводи се у ноти.

„Српска стварност“ / МСП /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here