Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Поклон од пет респиратора из Србије одбио је потпредседник црногорске владе Милутин Симовић, а затим и министар здравља Кенан Храповић. Србија није ништа ником отела, каже министар Ивица Дачић.

Реагујући на оптужбе из Подгорице, председник Александар Вучић изјавио је синоћ да Србија није отела, нити конфисковала ниједан респиратор намењен Црној Гори, већ да је спремна да Црној Гори поклони пет респиратора.

Ту помоћ прво је одбио потпредседник црногорске Владе Милутин Симовић, а затим и црногорски министар здравља Кенан Храповић.

“Уз подршку здравственим радницима Србије, лекарима и медицинском особљу у борби против пандемије коронавируса, желим да захвалим председнику Вучићу на понуди да нам донира три наша респиратора која смо ми наручили за црногорско здравство”, рекао је Храповић.

Одбијање респиратора је смртна пресуда за људе којима је потребна помоћ, оцењује лидер опозиционог црногорског Демократског фронта Андрија Мандић.

“Ситуација у Црној Гори је готово дупло тежа него у Србији, ако упоредимо да у Црној Гори живи 600.000 људи, а већ је више од 80 заражених, а у Србији од седам милиона више од 500 заражених – може се лако закључити да је ситуација у Црној Гори дупло тежа по питању заразе”, каже Мандић.

Према његовим речима, на братску понуду Србије да се поклони пет респиратора добијен је нељудски одговор који је директно уперен против здравља грађана Црне Горе.

“Србија никоме ништа није отела и неистина је да је Србија отела респираторе Црној Гори”, рекао је министар Ивица Дачић.

У изјави за РТС Ивица Дачић је рекао да се ради о томе да је Србија купила респираторе од једне фирме по регуларној процедури, али да нико није рекао српском фонду да су ти респиратори купљени од друге фирме која је њихову продају претходно уговорила са Црном Гором.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here